LOFT CN – 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...
住宅改造, 住宅空间, 公寓, 建筑改造

lim + lu | 香港某废弃公寓改造宁静绿洲

LOFT中国感谢来自 Lim + Lu林子設計 的住宅改造项目案例分享:

 

2019年1月22日,——成立于纽约的跨领域设计公司Lim + Lu林子设计,公布了其在香港新近完成的一个改造项目。设计师将香港鲗鱼涌一间1,200平方英尺、废弃了超过15年的公寓打造成一个提供度假般体验的居所。

Hong Kong, 22 January 2019 – Lim + Lu, the New York-founded multidisciplinary design practice, announces the transformation of a 1,200 square feet vacation-like haven that was previously abandoned for over 15 years in Hong Kong’s Quarry Bay neighborhood.

这个故事很吸引人。公寓原主人一生大部分时光都在这里度过,在15年前留下房中的一切离开了香港。林子设计在去年考察场地的时候,发现这里的时间仿佛静止了,一切物件保留在原位,不禁让人回忆起王家卫经典电影中的场景。

The story is a fascinating one. The flat’s previous owner, who resided in the apartment for most of his life, left Hong Kong over 15 years ago and left everything behind. When Lim + Lu visited the site last year, it seemed like time had stood still. Everything had been kept exactly in its original location, reminiscent of a classic Wong Kar Wai movie.

 

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

 

新主人是一对夫妇,其中一位是精品住宅开发商District 15的联合创始人,所以改造旧房对他们来说并不陌生。他们热爱自然和文物,对原建筑的古老特色怀有诚挚的情感。考虑到这些,林子设计保留了公寓内脱落斑驳的混凝土横梁。褪色的玉石及橘色调的梁体与新刷的白色墙面形成鲜明的对比,并与整个空间内橡木黄铜的温暖色调构成了完美搭配。

The new owners, one of them is co-founder of boutique developer District 15, are no stranger to refitting old properties. They are also a nature-loving couple with a passion for relics. Their sentiment towards the building’s old characteristics remains true. As a result, Lim + Lu decided that the chipped concrete beams throughout the apartment were to remain untouched. The faded jade and orange hue beams juxtaposed with the new pristine white walls, and complements the warm palette of oak and brass accents throughout the apartment.

更重要的是,这对夫妇希望公寓内充盈着独一无二、令人惊喜的元素。“我们将岁月感融入材料,这是非常诗意的一种理念”,林子设计联合创始人林振华(Vincent Lim)如是说,并补充道,整个空间散发着一种现代工艺无法复制的光泽。

More so, the couple wished for the apartment to be awash with elements of surprise, things unique to this apartment and this apartment alone. “The idea that time could be used as part of the material palette was incredibly poetic” says Lim + Lu co-founder Vince Lim, adding that the space contained a patina that could not be replicated with modern processes.

 

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

 

该公寓位于人口密集区域的主干道上,直面对街的公寓和办公室,因此林子设计将重点放在了为室内打造宜人的视觉体验。一进门,映入眼帘的是一个橡木板条全高鞋柜,鞋柜中间开有一个以黄铜覆盖的小窗。这个小窗在入口处迎接着主人的归来,透过它可一瞥另一端的开放式厨房。墙面内嵌了框状空间,以展示主人周游各地收集回来的纪念物。

Located on the major artery of a densely populated area, the apartment has direct sightlines into apartment units and offices across the street. For this reason, Lim + Lu focused on creating internal views the couple could enjoy. Upon entry of the revamped 1,200 square feet apartment, one is greeted by a full-height oak slat shoe closet with a puncture carved out and finished in brass. The window acts as a valet at the entrance, but more importantly, offers a glimpse of the open kitchen on the other side. Framing devices populate the apartment’s walls to offer moments of emphasis on relics from the couple’s travel adventures.

“当踏入这片空间,我们想暂时忘却俗世,远离我们所处的城市”,这是客户的诉求。基于此,林子设计决定将大自然的元素引入空间,将新家变成远离城市喧嚣和快节奏的一片乐土。望向窗户,一眼看到的不再是街对面的公寓和办公室,而是一排葱翠的绿植。空间呈现出简洁、清新且精致的设计美感。温暖橡木、编织柳条和火山岩板等材料的完美搭配,让主人以及到访的客人感觉被带到了一个岛上度假。

The brief prepared by the client read: “When we enter the apartment, we want to forget about where we are in the world and leave the city behind us.” Lim + Lu decided to bring elements of nature into the space, transforming this new home into a haven to escape from the fast-paced lifestyle of the hustle and bustle of Hong Kong. The view of offices and apartments across the street from the living room windows are replaced by a row of lush greenery. The aesthetic is clean, fresh, and sophisticated. Pairing materials such as warm oak, woven wicker, and volcanic slate allows inhabitants and visitors alike to be transported to an island getaway.

 

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

 

? 平面图 plan

住宅空间,公寓设计,住宅改造,香港,Lim + Lu林子設計

完整项目信息
项目名称:香港鲗鱼涌住宅
项目地点:中国 香港英皇道
项目类别:建筑改造/住宅改造
项目面积:1200平方英尺
完工时间:2019年1月
设计师:Elaine Lu (盧曼子), Vincent Lim (林振華)
设计公司:Lim + Lu林子設計 (www.limandlu.com)
主要材料:木材(佳楹)、大理石(信德)、水磨石(Chun Yan)、瓷砖(Anta)
摄影:Nirut Benjabenpot,Pak Chung

Category: residence transformation
Location: King’s Road, Hong Kong
Area: 1,200 sq. ft.
Completion time: January 2019
Designers: Elaine Lu, Vincent Lim
Design company: Lim + Lu (www.limandlu.com)
Main materials: wood (from Kai Ying Timber), marbles (from Shun Tak Marble), terrazzo (from Chun Yan), tiles (from Anta)
Photography: Nirut Benjabanpot, Pak Chung

暂时还没有评论

  • 您好! 游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  •  

    LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

     

  • Popular Searches:loft公寓???方所???建筑改造???概念店铺设计???酒吧设计???水舍???科技公司办公室???杭州v+???如恩???广州源计划???日式???

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京???上海???广州???深圳???台北???香港???杭州???纽约???巴黎???东京???伦敦???悉尼???巴黎

    项目类型餐厅设计???办公室设计???建筑改造???别墅设计???私宅设计???超小户型???民宿酒店???新零售???工业风格???商业空间??

    ? ? ? ? ? ? ? ? ??联合办公

    特色分类特辑???LOFT·WORK???想法集???探店???色彩视觉研究室???

     

    项目投稿? ? ? ?找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top 超频视频在线国产人人,超频在线免费观看视频,男人的天堂在线超频视频,大香蕉在线手机免费版 大伊香蕉网官网